Ingrediënten

  • 110 gr lijnzaad
  • 90 gr zonnebloempitten
  • 125 gr pompoenpitten
  • 110 gr sesamzaadjes
  • 125 gr gemengde ongezouten noten
  • 100 gr kokosolie (4 volle eetlepels)
  • 100 gr rozijnen/krenten
  • 5 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 2 eetlepels honing/zoetstof of agavesiroop (optioneel)

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht).
  2. Kluts de eieren in een ruime kom
  3. Maak de noten fijn.
  4. Meng alle ingredienten door elkaar.
  5. Doe het mengsel in een bakblik met bakpapier
  6. Zet 60 minuten in de oven. Prik even met een vork om te checken of hij gaar is.

Tip

Je kunt dit vezelrijk brood een week lekker houden of plakjes invriezen kan ook. Heerlijk met zoet, kaas, roomboter of gewoon zo als tussendoortje.
Snijd geen dikke plakken, want het brood is enorm voedzaam dankzij de hoge hoeveelheid vezels.

Vezelrijk brood, niet zo maar een brood. Maar anders dan anders, namelijk zonder meel, maar lekker met veel noten en zaden. Dit maakt dat het brood bijzonder vezelrijk is en koolhydraatarm. Hierdoor goed voor de stoelgang. Dit maakt het brood zeer voedzaam. Snijd daarom dunne plakjes, want aan 1 sneetje heb je meer dan genoeg.

Dus niet alleen voedzaam, ook nog erg lekker. Je kan het eten met een lekkere pittige kaas. Maar alleen met een beetje (room)boter besmeren is ook niet te versmaden.

Eet smakelijk!

vezelrijk brood, vol noten en zaden