Venkelsoep met zalm en dille

Vandaag zetten we venkel in het zonnetje. Wist je dat venkel een hele bijzondere groente is? Daarom een lekker recept van een verwarmend lekker soepje.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de pastinaak en de venkel in grove stukken. Versnipper de ui. Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook in de pan tot het glazig is. Waarna de venkel en pastinaak. Roerbak het geheel zo’n 3 minuten. Voeg het water en het bouillonblokje toe.

Kook het geheel gaar. Pureer met een staafmixer. Voeg als laatste de gesneden zalm toe. Maak eventueel op smaak met zout en peper. En gebruik de dille als garnering.

Tip

Voeg eventueel kruiden als kurkuma, paprikapoeder, komijnzaad of chilipoeder toe.

Een paar stukjes rauwe venkel na de maaltijd, kunnen een opgeblazen gevoel verminderen én het levert ook nog een frisse mond op.

"

Het is onze passie om onze cliënten te ondersteunen
en hun lijf in balans te krijgen

"