Ingrediënten

  •  250 gram winterwortel, in dunne reepjes
  • 150 gram peultjes
  • 3 eetlepels wokolie
  • 300 gram shiitake, in stukjes gescheurd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el rode peperringetjes
  • 2 bosuitjes, in schuine ringetjes
  • 150 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels thaise vissaus
  • rasp en sap van 1 limoen
  • versgemalen peper
  • zout
  • 4 mooie ijsbergslabladen
  • 3 eetlepels fijngesneden koriander

Bereidingswijze
  1. Kook de peultjes met de wortel in 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Laat ze uitlekken.
  2. Verhit ½ eetlepel van de olie in de wok en bak de shiitake met de knoflook al 2-3 minuten. Schep ze uit de pan.
  3. Verhit de rest van de olie en roerbak de knoflook, rode peper met de bosui ca. 3 minuten op een hoog vuur.
  4. Neem de pan van het vuur en schep er de peultjes, de wortel, de zalm, de vissaus, het limoensap door elkaar. Voeg de citroenrasp, peper en zout naar smaak toe.
  5. Verdeel de shiitake over de slabladeren. Bestrooi met de koriander.

Tip

Deze Thaise roerbak met shiitake kan je desgewenst eten met zilvervlies rijst of met een koolhydraatarme nasi.

Thaise roerbak met shiitake, een lekker Oosters recept. Het lijken veel ingrediënten bij elkaar en dat de bereiding ingewikkeld is, maar niets is minder waar.

Dit recept is zeer geschikt is als je koolhydraatarm wilt eten. Heb je behoefte aan wat rijst, voeg dan bloemkoolrijst toe. Of kijk naar ons recept van de koolhydraatarme nasi.

Thaise roerbak met shiitake