Ingrediënten

  • 300 gram witte amandelen
  • 70 gram rozijnen
  • 16 gram ui
  • 4 gram knoflook
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel zout
  • 2 el water

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 120°C.
  2. Doe de rozijnen, ui, knoflook, peper, zout en het water in de kleine mengkom van een keukenmachine. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Wanneer je een egale puree hebt is het klaar.
  3. Doe de puree in een kom en meng de amandelen hier door heen.
  4. Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel de amandelen hierover en spreid ze goed uit. Zet de bakplaat in de oven.
  5. Na een uur zijn de heerlijke amandelen klaar. Schep de amandelen na een half uur nog een keer om.
  6. Laat ze afkoelen en geniet van de Teriyaki amandelen!

Bevat per eenpersoonsportie (per 20 gr)

  • Energie: 132 kcal
  • vet: 11,2 gr
  • Eiwit: 4,3 gr
  • Koolhydraten: 2,8 gr

Teriyaki amandelen, een lekkere koolhydraatarme snack.

De amandelen bewaar je het best in een glazen potje in de koelkast. Dit blijft echt een poos goed. Als je er af kunt blijven tenminste….

Amandelen zijn gezond en heel belangrijk voor ons lichaam: ze zitten vol met nuttige vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Noten heb je in vele soorten en maten, maar we kunnen met zekerheid stellen dat de amandel één van de gezondste is. Niet alleen vanwege de waardevolle voedingsstoffen, maar ze zijn ook nog eens goed voor de darmen, omdat ze rijk zijn aan vezels.

Teriyaki amandelen