Ingrediënten

  • 4 tarbotfilets ( 120 gram per stuk)
  • 200 gram rode linzen uit blik
  • 100 gram broccoli
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel kurkumapoeder
  • 25 gram bieslook fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakto 500 ml kippenbouillono Zout en zwarte peper

Bereidingswijze
  1. Giet 2 lepels olijfolie in een pan.
  2. Roerbak de linzen, sjalot, het knoflook en het kurkumapoeder op een matig vuur gedurende drie minuten.
  3. Voeg de bouillon toe en laat 4 minuten zachtjes koken. Voeg zout, peper en bieslook toe, Houd dit mengsel warm.
  4. Maak enkele inkepingen in de tarbotfilets.
  5. Voeg 2 eetlepels olie toe aan een pan de bak de filets gedurende vier minuten. Voeg zout en peper toe.
  6. Serveer de tarbotfilet op een bedje van linzen en broccoli.

Tip

Deze tarbotfilet met linzen en broccoli kan je ook koud serveren.

Bevat per eenpersoonsportie

  • Energie: 307 kcal
  • Vet: 12.5 gr
  • Eiwit: 35 gr
  • Koolhydraten: 20 gr

Tarbotfilet met rode linzen en broccoli. Dit gerecht kan je warm eten, maar ook afgekoeld als een heerlijke salade. Lekker licht, maar toch met veel vezels. Koolhydraatarm en slank recept.

Linzen zijn de zaden van een linzenplant. Ze groeien in peulen en worden vooral gedroogd verkocht. Linzen zijn in diverse soorten; rode, groene, zwarte en linzenmix. Linzen zijn veelzijdig, voedzaam, duurzaam, vleesvervanger (vlees en groenten samen) en ze zijn gedroogd ook nog eens heel goed betaalbaar. Geen reden dus om niet met linzen aan de slag te gaan. De verschillende linzen hebben van zich zelf geen heel uitgesproken smaak en passen daarom goed als onderdeel van bijvoorbeeld een curry, soep, spread, stoofschotels of lekker op smaak brengen met knoflook, ui en smaakmakers.

Linzen zijn lekker snel en gemakkelijk als je het vergelijkt met alle andere soorten peulvruchten die eerst geweekt moeten worden. Linzen hoeven dat dus niet. Vooral rode linzen hebben een korte kooktijd en voeg je direct toe aan de soep of  zet je zo op tafel. Ze zijn heel geschikt voor soepen, stoofschotels en spreads. Groene en bruine linzen behouden het beste hun vorm na het koken en zijn dus geschikt om na het koken toe te voegen aan gerechten of bijgerechten waar je de linzen mag zien.

Linzen kun je weken maar hoeft niet, je kunt hiermee de kooktijd iets verkorten. De kooktijd van linzen is afhankelijk van de soort, kijk voor de exacte tijden in het week-& kooktijden overzicht of volg de instructie op de verpakking.

Doe altijd  2 tot 3 keer zoveel water in de pan, want 50 gram linzen verandert in ongeveer 100 gram gekookte linzen.

Was de linzen altijd goed voor ze de pan in gaan. Het is een natuurproduct, dus kijk de linzen na of er geen kleine steentjes tussen zitten.

Tarbotfilet met linzen en broccoli