Snel en veel afvallen is super

Ik ben eigenlijk altijd wel wat te zwaar geweest, en kon dat redelijk onder controle houden, totdat ik kinderen kreeg en een ander leven ging leiden.
Als geen ander weet  ik wat afvallen en aankomen betekent. Gekscherend zeg ik wel eens: “noem een dieet en ik heb het gedaan”.
Ik werd na elk dieet steeds dikker, het beruchte jojo- effect.

Toen hoorde ik over maaltijdvervangers. Een vriendin van mij deed het ook, had geen honger en viel snel af. In het begin was ik heel sceptisch. Ik dacht dat het gewoon het zoveelste dieet was dat toch niet werkte.
Maar toch leek het mij wel interessant en daarom heb ik een coach, je begeleider, gebeld. Ik  zei tegen haar: ik wil vandaag nog langskomen en morgen al beginnen. Ik had in mijn hoofd de knop omgedraaid, nu zou het me lukken.Het klinkt misschien gek, maar zo voelde het wel.

“Het lukte me ook, in de eerste week viel ik 3,5 kilo af en na twee weken àl 5,7 kilo Tijdens het dieet heb ik weinig hongergevoel gehad, alleen de eerste drie dagen waren wat lastig. Het dieet is gebaseerd op het idee om weinig koolhydraten en vetten te eten. De koolhydraatreserves in je lichaam worden uitgeput. Hierdoor schakelt je lichaam over op de verbranding van vetten. Op een dag moet je drie maaltijden eten, niet meer en niet minder. Als je er minder eet krijg je te weinig vitamines en mineralen binnen en eet je er meer dan gaat de ververbranding minder snel. Naast het dieet is het niet toegestaan iets anders eten, zelfs geen appel, ook dit vertraagt namelijk het proces van vetverbranding. Het is wel belangrijk veel water te drinken.

Voor mij was het juist wel prettig dat ik er niks bij mocht eten. Voor mij was het daardoor makkelijk en overzichtelijk, niet van die ingewikkelde keuzes en verleidingen om toch nog een paar hapjes extra te nemen.

Al na een paar weken voelde ik mij slanker en kreeg ik complimentjes van mensen in mijn omgeving, iedereen zag dat er nu wel iets veranderde. Diëten is soms best eenzaam, je doet het toch alleen. Die complimentjes werken stimulerend en motiverend. Ook elke week wegen helpt, het geeft een enorme stimulans om te zien dat er weer veel kilo’s af zijn. De coach waar je elke week langsgaat, helpt en adviseert je. Bij deze coach koop je ook je maaltijden, deze zijn niet in de winkel verkrijgbaar. Het programma werkt juist omdat een coach het proces van afvallen in de gaten houdt. Ik weet nu uit ervaring dat begeleiding zo ontzettend belangrijk is, niet alleen om af te vallen, maar ook om op gewicht te blijven.

Toen ik mijn streefgewicht bereikt had en om het jojo-effect te voorkomen heb ik samen met mijn coach een afbouwprogramma gemaakt. Dit helpt je op gewicht te blijven en weer aan normaal voedsel te wennen. Want tijdens het dieet eet je alleen speciale repen, shakes, pap en soepen. Ik was zo blij en gelukkig dat ik weer een normaal gewicht had. Ik voel mij nu echt bevrijd van een zware last.

Het is een nieuw dieet, maar wel super en het werkte voor mij hartstikke goed. Ik kan echt niet anders zeggen:  “Snel en veel afvallen is super”!

Doortje

snel en veel afvallen is super