Ingrediënten

  • 200 gram verse kaas
  • 2 eieren
  • snuf peper
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 160 gram gezeefde tomaten
  • 250 gram mozzarella
  • 1 groene paprika, in kleine stukjes
  • 250 gram champignons, in kleine stukjes
  • 100 gr ham

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Neem een ovenschaal en vet hem in.
  3. Doe vervolgens de verse kaas, de eieren, peper, knoflookpoeder en Parmezaanse kaas in een kom en mix alles door elkaar. Giet dit mengsel in de ovenschaal en bak deze bodem gedurende 12 à 15 minuten of totdat het goudbruin is.
  4. Laat dit gedurende zo’n  10 minuten afkoelen.
  5. Verdeel nu de gezeefde tomaten over de bodem en bedek deze met mozzarella.
  6. Doe de champignons en de paprika erop en de plakjes ham en zet de schaal 10 minuten in de oven.

Pizza prosciutto, is van origine een pizza met Italiaanse ham. Maar dit recept bevat veel koolhydraten. Daarom hebben we ons eigen recept hiervoor gemaakt. Oké, het is dan wel geen échte pizza, maar wél een heerlijke, koolhydraatarme en slanke maaltijd!!

Wil je een pizza met een bodem, kijk dan eens op ons recept hoe je een koolhydraatarme bodem maakt. Zo maak je de pizza prosciutto echt helemaal compleet.

Prosciutto di Parma is trouwens de echte Italiaanse benaming voor deze hamsoort. En is afkomstig uit de provincie Parma, ofwel de bekende Parmaham. Dit is de echte, authentieke gedroogde ham en mag alleen zo genoemd worden wanneer het varken geboren is in deze regio. Deze ham moet minstens 12 tot 15 maanden drogen en wordt ingewreven met zout. Hierdoor heeft de ham een milde, zoutige smaak en wordt deze ook veel verwerkt in gerechten.

pizza proscuitto