Mijn gewicht is nu stabiel

Vanaf de puberteit kreeg ik schommelingen in mijn gewicht. Misschien veroorzaakt door de hormonen?? Maar ik merkte ook dat ik meer ging snoepen als ik me niet prettig voelde, verdrietig of wat dan ook. Ik kwam een beetje aan, wat me onzeker maakte en een naar gevoel gaf. Maar in plaats ‘normaal’ te eten ging ik nog meer snoepen. Tot ik er zo klaar mee was en ging lijnen. Zo drastisch dat ik dat op langere termijn niet vol kon houden.. Dus ik ging snaaien ..snoepen.. snacken… Een enorme vicieuze cirkel waar ik in terecht kwam. Het meeste wat ik was aangekomen is ongeveer 25 kilo.

Ik las erover en sprak met vriendinnen over dit rare fenomeen van je beetje sip of rot voelen, gaan eten, nog naarder voelen enz enz. De impact op mijn eigenwaarde was enorm. Niet alleen fysiek; te dik zijn vond ik niet mooi bij mij, maar ook mentaal, dat niet kunnen loskomen van zo’n negatief patroon ervaarde ik als falen.

Toen ik weer eens aan het lijnen was en best al wat was afgevallen besloot ik het anders te doen. Een goede vriendin was begonnen aan de opleiding voor gewichtsconsulente en zij leerde over deze patronen. Daarnaast kon zij alles vertellen over gezonde voeding. Met hulp van haar ben ik die laatste kilo’s voor eens en altijd kwijtgeraakt.  Ik heb haar begeleiding als een geweldige steun ervaren. Het heeft gemaakt dat ik het patroon heb kunnen doorbreken en anders met eten en mijn emoties om ben gegaan.

Nu ben ik op gewicht, al een hele tijd. En dat gewicht is passend. Niet dun ..niet dik. Gewoon goed voor mij. En hoe langer ik zo stabiel blijf hoe meer mijn zelfvertrouwen groeit en ik mijn lijf zelfs wat kan waarderen …(zelfs putjes en bultjes 😊). Èn, misschien wel even belangrijk voor mij; Ik wist toen ook zeker wat ik voor werk wilde doen en vandaar is mijn passie dus mijn werk geworden.

Ik geloof niet in een bepaalde maat of perfect gewicht maar in een lijf wat bij je past en kunt accepteren en waarderen. Zodat je meer kan leven vanuit je eigen ik! Zonder alle beperkende patronen, gedachten, verslavingen enzovoorts.

Straight away tesamen met de begeleiding, is een perfecte manier om los te komen van negatieve eetpatronen. Het geeft enorme rust door het gestructureerde kader! Hierdoor word je bewust van onbewuste patronen en aan de hand hiervan kan je een veranderingen aanbrengen. Richting het einde van je doel gaan we op zoek naar een passende gezonde manier van eten.  Dit totaalplaatje zal je op termijn kunnen helpen om je gewicht, net als ik, goed stabiel te krijgen en te houden.

Vanuit mijn eigen ervaring heb ik er voor gekozen mij verder te ontwikkelen als gewichtsconsulent. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt namelijk: coach/ gewichtsconsulente Lijf & Balans Purmerend!

Ik wil dolgraag met jou je doel gaan halen. Dus..niet meer twijfelen hoor en ik hoop je heel gauw te zien en samen gaan we ervoor!

Manon

"

Het is onze passie om onze cliënten te ondersteunen
en hun lijf in balans te krijgen

"