Ingrediënten

  • 2 grote portobello’s
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 eieren
  • 2,5 eetl. magere crème fraîche
  • 3 plakjes spek, knapperig gegrild
  • peper en zout

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pak aluminiumfolie en leg de portobello’s hierop.
  3. Lepel de olie erover en voeg peper en zoet toe.
  4. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op een bakplaat.
  5. Bak de portabella’s 20 min. in de oven, of tot ze zacht zijn.
  6. Pocheer ondertussen de eieren ongeveer 3 1/2 minuut.
  7. Leg een portobello op elk bord en leg er een gepocheerd ei op. Schep een lepel crème fraîche erop. Leg het spek er op. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de gevulde portobello.

Gevulde portobello, dit recept is ook in de zomer, bijvoorbeeld als je gaat bbq-en.

Portobello is een van de reus die behoort tot de paddenstoelen. Deze paddenstoel is als het ware een enorme kastanjechampignon. Hij kan een doorsnede hebben van maar liefst twaalf centimeter en vormen in de meeste gevallen dan ook al de helft van je dagelijkse portie groente.
Net als de welbekende witte champignon is hij het hele jaar door te koop.

Portobello’s vind je bij vrijwel iedere supermarkt in de koeling. Ze moeten een mooie bruine kleur hebben en natuurlijk stevig en vers zijn. Werp dus even een blik op de uit de kluiten gewassen paddenstoel voor je hem koopt, zodat je zeker weet dat je een goed exemplaar in huis haalt.

In principe is de gehele portobello eetbaar, maar we raden je wel aan om de steel eraf te snijden. Die is namelijk droog en smaakt niet zo lekker. Zit er zand op? Maak ze dan voorzichtig schoon met een borsteltje.

gevulde portobello