Ingrediënten
- 12 eieren
- 350 g courgette, in dikke plakken
- 75 g gesnipperde ui
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
Bereidingswijze
- Stoom of blancheer de plakken courgette in ca. 3 minuten bijtgaar en Laat ze goed uitlekken.
- Klop in een kom de eieren met wat zout en peper.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Doe er de ui en knoflook in en bak 1-2 minuten op matig vuur tot de geuren loskomen.
- Schep het mengsel uit de pan en doe het bij de ei en de courgette.
- Verwarm in dezelfde pan de overgebleven olie. Schep er het eimengsel in en schraap 5-6 keer los van de bodem van de pan.
- Bak tot het geheel voor tweederde gestold is.
- Leg een groot bord over de pan, keer beide om en stort de frittata op het bord.
- Laat de frittata met de bruine kant boven in de pan glijden en bak hem tot hij volledig gestold is.
- Neem de frittata uit de pan, snijd hem in 12 punten en serveer warm.
Tip
Ook lekker als tussendoortje of borrelhapje. Snijd de frittata dan in kleine blokjes.