Ingrediënten

  • 12 eieren
  • 350 g courgette, in dikke plakken
  • 75 g gesnipperde ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

Bereidingswijze
  1. Stoom of blancheer de plakken courgette in ca. 3 minuten bijtgaar en Laat ze goed uitlekken.
  2. Klop in een kom de eieren met wat zout en peper.
  3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Doe er de ui en knoflook in en bak 1-2 minuten op matig vuur tot de geuren loskomen.
  4. Schep het mengsel uit de pan en doe het bij de ei en de courgette.
  5. Verwarm in dezelfde pan de overgebleven olie. Schep er het eimengsel in en schraap 5-6 keer los van de bodem van de pan.
  6. Bak tot het geheel voor tweederde gestold is.
  7. Leg een groot bord over de pan, keer beide om en stort de frittata op het bord.
  8. Laat de frittata met de bruine kant boven in de pan glijden en bak hem tot hij volledig gestold is.
  9. Neem de frittata uit de pan, snijd hem in 12 punten en serveer warm.

Tip

Ook lekker als tussendoortje of borrelhapje. Snijd de frittata dan in kleine blokjes.

Deze frittata kan je als leuk hapje gebruiken voor een verjaardag, maar  natuurlijk ook echt als een klein hapje serveren op een feestje of als als tussendoortje.

Lekker licht en zeer smakelijk.

frittata