Eindelijk af van dat gejo-jo

AnnetToen ik als 20 jarige onder moeders vleugels vandaan ging, en op mezelf ging wonen, kon ik doen en laten wat ik wilde. Ik kom uit een zeer hecht en harmonieus gezin, maar ik ging nu toch mijn eigen huishouden inrichten en kon kopen, koken en eten wat ik wilde. Er slopen allerlei gewoontes in waar ik op een gegeven moment niet meer van buiten kon.

Met name kaassouflés waren mijn favoriet. Vooral lekker vers en warm van de snackbar. Zo stuurde ik manlief er iedere avond op uit om voor mij een snackje te halen.
Iedere dag dacht ik weer,vanavond geef ik er niet aan toe maar toch was de drang te groot en moest ik mijn snack!!!!Ik hield ook van koken, ik kon mijn hart hier helemaal in kwijt. Ik experimenteerde erop los. De recepten waren vaak voor 4 personen, en ondanks dat we maar met zijn tweetjes waren (voordat de kinderen kwamen) aten we dit rustig en met smaak op.

Op een gegeven moment merkte ik dat ik zo langzamerhand toch wel aardig wat aangekomen was. Dit ging voor mijn gevoel heel geleidelijk. Ik realiseerde mij dat mijn kookkunsten hiertoe bijgedragen hadden, mijn maaltijden bevatten gewoon iedere dag te veel calorieën. Dat besef maakte dat ik er wat aan wilde doen, want zo kon het niet langer. Als ik zo doorging werd ik toch een dik ‘moeke’.

Een groot deel van mijn gewichtsverlies heb ik gedaan met behulp van maaltijdvervangers. Ik had behoefte aan eenvoud en structuur. De laatste kilo’s ben ik te lijf gegaan door middel van het aanpassen van mijn levensstijl. Ik ben meer gaan hardlopen en anders eten. Ik kwam erachter dat je heerlijke gerechten kan maken die super gezond zijn. Het kwam dus zeer goed van pas dat koken mijn hobby was. Ook mijn oude gedrag van iedere avond willen snacken heb ik doorbroken. Dit heeft gemaakt dat ik nu inmiddels zo’n 18 jaar geleden ruim 17 kilo ben afgevallen. Maar ook dat ik daarna makkelijk mijn gewicht kon handhaven.

Als ik achteraf kijk realiseer ik mij dat het eigenlijk wel vanzelf ging. Met name de eerste aanzet was het lastigste. Wat vond ik het moeilijk om mijn snackgewoonte af te leven. Maar het is mij gelukt. Deze persoonlijke ervaring heeft mij zo enthousiast gemaakt, dat ik besloten dat ik had hier mijn beroep van te maken. Het heeft ook gemaakt dat ik snap waar mensen mee worstelen en waar ze tegenaan lopen. Maar ik weet ook dat het anders kan, en daarnaast is gedeelde smart, halve smart.

Annet van Engelen

"

Het is onze passie om onze cliënten te ondersteunen
en hun lijf in balans te krijgen

"