Cryolipolyse

Dat lokale vetrolletje kwijtraken, kan dat nu?

Hier zakt je broek toch van af!?!

Een rolletje over de rand van je broek, dat er eigenlijk niet hoort te zitten. Een muffin top of love handel. We sporten er lustig op los. Buik cruces, speciale crèmes en oefeningen, maar die rolletjes blijven steevast zitten waar ze zitten. Ook diëten lossen die laatste vetrolletjes niet op.
Veel vrouwen en mannen die in onze praktijk komen, helpen wij met die irritante rolletjes. Niet alleen love handles, maar ook buik en benen worden veel behandeld.

Er is sinds enkele jaren een fantastische, niet-ingrijpende methode om deze kleine probleemzones serieus aan te pakken. Een methode om vetcellen zodanig te koelen dat ze verschrompelen en nooit meer terugkomen. De medische term hiervoor is cryolipolyse.
Cryo = koude
Lipo = vet
Lyse = oplossen
Door bevriezing van de vetcellen raken deze beschadigd en lossen ze (definitief) op.
Deze methode is niet ingrijpend, dus zonder snijden, zuigen, verdovingen en veel pijn, Veilig, effectief en simpel!! Kortom: een goede investering.

Ook de Consumentenbond zegt: ‘Het loont….’

Hoe werkt het?

cryo_vacuumVetcellen liggen in een tot 37 graden verwarmde huid. En zijn gevoeliger voor koude dan ander weefsel. Vetcellen gaan kapot als deze voor langere tijd gekoeld worden op een temperatuur tussen de 2 en 4 graden Celsius.

Hoe werkt het nu?
De vetrol wordt in een applicator vacuüm gezogen die een temperatuur heeft van tien graden onder nul. We koelen de vetcellen dus met een vriestemperatuur. Dat doen we dan ongeveer een uur lang . Dan heeft de vetrol de meest ideale temperatuur bereikt. De huid bevriest dus niet. Langer dan 60 minuten koelen geeft geen beter of groter effect.

Op een bepaald moment zijn de vetcellen zo koud dat ze gaan kristalliseren. Ze krijgen een andere vorm, ze worden kneedbaarder. Door deze kristallisatie wordt de celwand van de vetcel beschadigd en gaat de cel als het ware dood. Ze sterven dus en worden vervolgens in de loop van de tijd door het lymfe systeem afgevoerd.

 

Hoe ziet je huid er na afloop uit en hoe voelt het?

De behandeling zelf is een vreemd gevoel, alsof iemand hard aan je huid trekt. Dit komt doordat de huidrol vacuüm is getrokken in de handle. Dat gevoel blijft ook, maar neemt in intensiteit sterk af omdat je huid door de koeling vanzelf gevoelloos wordt. Dat merk je na 5 minuten. Daarvoor kan het prikkelend aanvoelen, alsof je een ijsklontje op je huid legt. Direct na de behandeling voelt de huid heel koud aan en is ook rood. Hierna gaan we masseren. Zo verwarmen we de huid weer wat. Het koude gevoel  kan nog enige uren aanhouden. Ook de roodheid trekt langzaam weg.
De volgende dag kun je gewoon weer naar je werk. De huid voelt nog verdoofd aan.  Je kunt een beurs gevoel op de behandelde plaats ervaren, alsof je je gestoten hebt. Het verdoofde gevoel kan 3 tot 4 weken aanhouden.In sommige gevallen kunnen er enkele, kleine bloeduitstortingen ontstaan. De huid van de armen en bovenbenen zijn er iets gevoeliger voor. Dit heeft met de samenstelling van de haarvaatjes te maken. In principe gaan de vaatjes dicht door de koude, maar op armen en benen heb je er iets meer.

 

Wanneer zie je resultaat?

Coolsculpting; figuurcorrectie dmv koelen van vetcellen

Na de behandeling zal je lichaam de vetcellen die gekoeld en beschadigd zijn gaan opruimen, dit is een natuurlijk proces. Dit zal maken dat je ongeveer 2 weken na de 1e behandeling resultaat zult zien in centimeters. Dit proces kan wel tot 14 weken na behandeling doorwerken. Bij elke behandeling wordt 20% tot 30% van de vetcellen verwijderd (dat is gemiddeld 1-4 cm). Als je iets voller bent zal de focus meer liggen op het reduceren van volume. Wanneer je slank bent gaat het vaak meer om het verwijderen van de laatste, storende randjes.

Om je lichaam de tijd te geven om de beschadigde vetcellen op te ruimen kan je na 6-8 weken de volgende behandeling van diezelfde zone ondergaan.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Belangrijk is wel dat er voldoende behandelingen worden gegeven.  Maar over het algemeen zijn 3 behandelingen per zone nodig. De exacte hoeveelheid behandelingen hangt af van de hoeveelheid vetcellen. Je zult geen gewicht verliezen, maar er is wel afname in centimeters, en dan precies op de plekken waar jij dat wilt.

En natuurlijk is het belangrijk dat jezelf ook wat doet, en dat is namelijk water drinken om zo de vetcellen goed af te kunnen voeren. Omdat het belangrijk is dat je gewicht hetzelfde blijft (dus niet aankomt), zullen we je een voedingsadvies meegeven.

 

Is het effect blijvend?

Cryolipolyse effectCoolsculpting: behandeling buikVetcellen die weg zijn (en opgeruimd door het lichaam), komen niet meer terug. Je maakt tot de leeftijd van 18 tot 20 jaar vetcellen aan. Die hoeveelheid blijft daarna stabiel. Ze kunnen wel groter worden en zich vullen als je aankomt. Als je afvalt dan slinken ze weer. Maar je houdt nog altijd dezelfde hoeveelheid.

Dat is ook meteen het verschil tussen afvallen en het koelen van vetcellen, omdat je bij de laatste ook echt vetcellen weghaalt, je wordt en blijft dus slanker in dat gebied. Dat maakt dus dat het koelen van vetcellen geen methode is om af te slanken, maar gezien wordt als figuurcorrectie. Het gaat echt om kleine deelgebieden die je op een andere manier niet weg krijgt of wilt krijgen, omdat je niet teveel wilt afvallen. We behandelen mensen tot een BMI van 30.Coolsculpting: effect binnenkant bovenbeenCoolsculpting; behandeling buik

Het blijft belangrijk dat je gewicht stabiel blijft. Als je toch aankomt, is het resultaat van de behandeling minder zichtbaar. Vandaar ook dat wij je kunnen begeleiden op basis van voedingsadvies.

 

Kunnen alle gebieden behandeld worden?

Alleen plekken waar vetcellen liggen kunnen goed behandeld worden. Zo behandelen we bijvoorbeeld de billen niet. De bil is namelijk vooral spier en die kun je niet behandelen. De rol onder de billen kunnen we wel goed behandelen.

Cryolipylose heeft geen effect op zogeheten visceraal vet. Dit is vet dat dieper in de buik ligt, rondom de organen. Dit zal alleen door middel van aanpassing in het voedingspatroon kunnen verdwijnen.

Omdat de behandeling zich richt op vetcellen, is het belangrijk dat er wel een (zoals we dat noemen) een huidvetrol beetgepakt gaat worden. Dit wordt namelijk in de applicator gebracht. En dat betekent ook dat wanneer er te weinig vet is, een behandeling ook niet kan plaatsvinden, ook vind je zelf wel dat er een vetrolletje zit.

Ook hanteren we enkele contra indicaties, tijdens de intake zullen we dit dan ook uitgebreid met elkaar doornemen om na te gaan of je geen medische achtergrond hebt, waardoor het verstandiger is om geen behandeling te ondergaan.

In onze vestiging in Amstelveen is er een mogelijkheid tot behandelingen cryolipolyse.

Meer weten? Neem gerust even contact op mail of bel naar 020 – 345 78 87.

"

Het is onze passie om onze cliënten te ondersteunen
en hun lijf in balans te krijgen

"