Ingrediënten

  •  100 gram amandelmeel
  • 125 gram roomkaas
  • 100 ml zure room
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille- extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels zoetsto

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het amandelmeel en de cacaopoeder in een kom.  Klop de eieren los en roer ze door het amandelmeel en de cacaopoeder. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en eventueel ook de noten.
  3. Schep het beslag in een met bakpapier bekleedde vorm en strijk de bovenkant glad.
  4. Zet ongeveer 20 à 25 minuten in de oven. En laat de koolhydraatarme brownies tot slot afkoelen.

Brownies, omdat je wel eens iets lekkers tussendoor wilt hebben. Maar dan wel gemaakt van een recept dat koolhydraatarm is.
Dit recept bevat amandelmeel. Deze meelsoort is ideaal voor gebruik in baksels zoals brood, cake, koekjes, taart of pannenkoeken. En is zeer geschikt als vervanging van tarwebloem. En geeft een lichte amandelsmaak af. Ze is van nature rijk aan vezels en bron van eiwit en goede vetten.
Lees wel goed het etiket als je een pak wilt komen, let dan op dat het 100% amandelen bevat.

We hebben trouwens nog een ander recept voor je, dan een fudge variant. Ben benieuwd welke jij het lekkerst vindt?

brownies