Ingrediënten

  • 4-6 courgette, geraspt
  • 1 theel. zeezout
  • 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 35 gr kikkererwtenmeel
  • 85 gr geitenkaas, geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 theel. gedroogde oregano
  • 1,5 theel. gedroogde basilicum
  • 1 ei
  • olijfolie voor het invetten

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Doe in een grote kom de geraspte courgette met het zeezout en laat gedurende 10-15 minuten rusten. Knijp het overtollige vocht uit de courgette door deze te verpakken in een schone theedoek of kaasdoek, knijp hierin vervolgens goed.
  3. Schep de geraspte courgette in een kom en voeg hieraan de Parmezaanse kaas, meel, geitenkaas, knoflook, oregano, basilicum, en eieren. Meng dit geheel goed door elkaar.
  4. Vet een stuk aluminiumfolie licht in met olijfolie. Spreid de courgette mengsel in een cirkel ongeveer 1/3 inch dik te vormen. Leg de randen omhoog zodat er een randje ontstaat.
  5. Bak gedurende 8-10 minuten af tot de korst begint te bruinen.
  6. Bedek de pizza met saus en eventuele extra toppings die je wilt gebruiken. Zet vervolgens de pizza terug in de oven en bak deze nog zo’n extra 4 minuten tot de kaas smelt.

Pizza van courgette. Een lekker pizza, maar dit keer niet met een traditionele deegbodem, maar nu gemaakt van courgette. Zo eet je dus lekker veel groente. Dat maakt het recept koolhydraatarm. Hierdoor kan je als je wilt afvallen met een koolhydraatbeperkt programma, toch lekker mee-eten met de rest van het gezin.

Voor de keuze van de topping laten we het helemaal over aan je eigen creativiteit en smaakvoorkeur. Je kan ook gebruik maken van de restjes die je in de groentelade van je ijskast hebt liggen. Je hoeft het dus echt niet moeilijker te maken dan het is.

Courgettes zijn het beste te bewaren buiten de koelkast op een koele plaats (12-15° C). De courgette kan dan nog narijpen en zo krijgt hij nog meer smaak. Je kunt hem zeker een week bewaren. Verpakte courgettes zijn langer houdbaar.

pizza van courgette