Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • 2 eetlepels Extra Vierge Olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 120°C
  2. Snij met behulp van een kaaschaaf de courgette in dunne plakjes.
  3. Bestrijk beide kanten met wat extra vierge olijfolie en breng op smaak met wat zout, peper en Parmezaanse kaas.
  4. Doe bakpapier op een bakplaat en leg de in plakjes gesneden courgette erop. Bak in 50 minuten knapperig. Halverwege even omdraaien.
  5. Laat de courgette chips even afkoelen.
Tip

Houd je van andere kruiden? Dan kun je natuurlijk ook knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, rozemarijn of dille gebruiken. Experimenteer hier rustig mee. Zo kan je steeds weer een andere variatie maken.

Courgette chips een slanke snack. En ook nog eens koolhydraatarm. Daarnaast ook lekker makkelijk om te maken.

Als je wilt afvallen en je kiest ervoor om minder koolhydraten te eten, dan is dit recept uitermate geschikt hiervoor. Deze courgette chips kan je gerust serveren tijdens een borrel, waardoor je de ‘gewone’ aardappelchips kunt weglaten. Hierdoor kan je lekker meesnacken met anderen, zonder dat je het gevoel hebt dat je op een houtje moet bijten.

Doordat courgette een groente is, eet je met deze courgette chips gelijk een extra portiegroente.

De courgette is lid van de komkommerfamilie en daar heeft hij qua uiterlijk ook meer van weg dan de meloen en pompoen uit diezelfde familie. Al bestaan er ook bolvormige of gele varianten met dezelfde neutrale smaak, in de supermarkt vind je meestal de groene. Deze wordt gekenmerkt door een ietwat bittere smaak. In Nederland wordt hij in kassen verbouwd en komt vanaf half juni ook van de volle grond.
Eigenlijk ziet de courgette eruit als het charmante broertje van de komkommer. Courgette heeft een frisse, neutrale smaak met stevig vruchtvlees. De courgette is een veelzijdige groente die onuitputtelijk veel combinaties kent: koken, stomen, (roer)bakken, frituren, grillen, of in een salade.

Ga voor een stevige courgette met een gave schil en kies een zo klein mogelijk exemplaar, die heeft de meeste smaak. Bewaar hem op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Dan is de groente ongeveer een week houdbaar. Gare courgette kun je zo’n jaar in de diepvries bewaren.

Courgette chips een slanke snack